FAQ

Hoe moet ik chocolade bewaren?

  • Chocolade bewaart u het liefst in een droge ruimte.
    Temperatuur liefst rond de 18 graden Celsius.
    Daarom plaatst u de chocolade in een gesloten kast, uit de buurt van een verwarming of de zon.
    Plaatst u de chocolade niet in de koelkast!
    De koelkast is zeer vochtig. Dit heeft een negatief effect op het uiterlijk, smaak en geur van chocolade.

Hoe lang is chocolade houdbaar?

  • Mits goed opgeslagen is chocolade 1 jaar houdbaar.
    Dit geldt voor de producten zonder vulling: massieve chocolade, zoals tabletten en holle figuren zoals hazen en eieren.
    Bonbons met pralinévulling zijn 3 maanden houdbaar.

Kan ik de chocolade versturen?

  • Chocolade kunt u versturen. Houdt er rekening mee, dat chocolade een kwetsbaar product is.
    Chocolade kunt u niet in een enveloppe, of bubbel-enveloppe versturen.
    Verstuur chocolade in een stevige (verzend-)doos, liefst met bubblefoam beschermd.
    Verstuur individuele chocolade liefst naar een postbus adres.  

Wanneer begint chocolade te smelten?

  • De chocolade die wij leveren begint te smelten bij 30 graden.